laat het eruit

Smashroom

neem contact op:
Mail mij

Doorbraaktrainer, EMDR-behandelaar

Smashroom

Dé plek om, zonder consequenties, los te gaan. Te gooien en te smijten en te rammen en te schreeuwen en alles wat daartussen zit. Eigenlijk: te helen door te slopen. Een sessie in de smashroom kost €100.

Voor wie?

Voor mensen die:

  • De behoefte voelen om zo nu en dan eens helemaal los te gaan, maar dan ook écht
  • Hun OER energie niet (alleen maar) kwijt kunnen in een sportschool
  • Op dagelijkse basis te maken hebben met frustratie die ze lastig kunnen kanaliseren
  • Een uitlaatklep zoeken
  • Graag eens wat zouden slopen, maar zonder de consequenties (troep in huis, geschrokken kinderen of gealarmeerde buren)
  • Behoefte hebben aan verwerking van een lastige periode, door op een gepassioneerde manier afscheid te nemen van de spullen die bij die periode horen
  • Wel zin hebben om te slopen, maar niet om daarna op te ruimen
  • 18 jaar en ouder zijn

Soms heb je gewoon zin om te rammen. Iets te slopen. Kapot te maken. Aan gort te smijten of stuk te gooien. Je wil ergens op stampen, iets aan scherven slaan, er een mes in zetten, naar de tering trappen.

Want je bent boos.

Woedend.

Gefrustreerd.

Verdrietig.

Of alles tegelijk.

Maar je doet het niet.

Je houdt je in.

Omdat je geen hooligan bent. En ook geen vandaal. Omdat je ‘goed’ bent opgevoed. Omdat je de gevolgen vreest. Omdat je je in moet houden, om wat voor reden dan ook. Om een ander niet aan het schrikken te maken. Omdat je bang bent voor je eigen kracht. Omdat je ‘het niet kan maken’ om je zo te laten gaan. Omdat je klein moet blijven, ingetogen en beheerst. Omdat het ‘not done’ of ‘zonde’ is om zomaar dingen stuk te maken.

Misschien wilde je lijf een beweging maken. Iets terugdoen. Verweren. Maar je deed het niet, om wat voor reden dan ook.

En zo slik jij je hevige emoties weg. Vooral geen ‘acting out’. Terug in je hok, jij. Hup.

Maar die hevige emoties zijn niet verdwenen, alleen onderdrukt. Ze zijn niet weg, maar blijven ‘zoemen’ op de achtergrond. En bij het minste of geringste vlammen ze weer op.

Trauma en heftige emoties zetten zit vast in je lijf.

Je slaat ze op. In je spieren, je cellen, je kern. Met alle gevolgen van dien. Blokkades. Pijn. Ongemak. Noem maar op.

Alleen al om die reden is het voor sommige mensen goed om niet alleen te praten, maar ook te bewegen. Daarom werk ik vaak lichaams-gericht. Gooien en smijten, zonder dat je daarna met de consequenties zit (troep, kapotte dingen, een beschadigd huis, spijt achteraf, geschrokken kinderen of gealarmeerde buren) kan een belangrijk onderdeel zijn van het helingsproces.

Daarom mag je in mijn praktijk schreeuwen, zwijgen, janken, lachen, gooien, smijten, slopen, zingen, rondjes lopen, bewegen, je frustraties de ruimte geven en verwerken. Ik bied hiervoor een veilige omgeving, ruimte en begeleiding in verschillende vormen, langer durend, korter durend, maar altijd maatwerk. We zijn allemaal verschillend, er is geen ‘one size fits all’, dus dat bied ik dan ook niet aan.

Wat ik wel aanbied: een plek om ruimte te geven aan die emoties. Om de frustratie, de angst, de woede en het verdriet eruit te kunnen laten, zodat je daarna weer verder kan.  

Kom je langs?